Cykla vidare i Blekinge!

Publicerad: 2020-05-05

Via kampanjen Cykla vidare har invånare i Blekinge möjlighet att hyra cykel på fyra olika tågstationer i länet för att lättare kunna ta sig från plats A till B på ett hållbart sätt. Kampanjen pågår från maj 2020 fram till augusti 2021. 

 

Nu har kampanjen "Cykla vidare" startat i Blekinge. Ett femtiotal röda hyrcyklar har placerats ut i anslutning till fyra tågstationer:

  • Karlskrona Centralstation
  • Bergåsa station
  • Ronneby resecentrum
  • Karlshamns resecentrum
     

Syftet med kampanjen är att underlätta för invånare i Blekinge att resa hållbart hela vägen fram till jobbet, till fritidsaktiviteten eller vad som nu är ens slutdestination, genom att kombinera kollektivtrafik och cykel.

 

Cyklarna hyr man via appen Donkey Republic. Det kostar 25 kr att hyra en cykel 1-12 timmar och 85 kr för ett helt dygn. Det är såklart fritt fram för både resenärer, allmänhet och besökare att hyra cyklarna. Cyklarna kommer att finnas tillgängliga fram till augusti 2021. 

 

Mer information om kampanjen, hur man hyr cykel m.m kan läsas på Blekingetrafikens hemsida
 

Kampanjen Cykla vidare är en del av projektet Kombinerad Mobiliet i Blekinge, som syftar till att utveckla möjligheterna för Blekinges invånare att välja och kombinera olika färdmedel för att minska koldioxidutsläppen från persontransporter. Projektet drivs av Energikontor Sydost tillsammans med Blekinge Tekniska Högskola, Länsstyrelsen i Blekinge län, Region Blekinge och NetPort Science Park. 

 

Vill du veta mer, kontakta projektledare Kerstin Eriksson, eller Annika Öberg