29/11
2023

Studiebesök: Biogasanläggningar i Danmark


Den 29 november till 1 december 2023 har Energikontor Syd har glädjen att bjuda in till en studieresa på temat biogas. På studieresan kommer vi att besöka:

  • Agri Energys anläggning i Vrå med biogasproduktion, pyrolysis och fjärrvärmeproduktion.  
  • Sindal Biogas i Sindal, biogas och fjärrvärmeanläggning 
  • Biocarb Solution I Hirtshals, biogen koldioxidinfångning  
  • Grøngas Hjørring, biogasproduktion, PTX, vind, LBG, fjärrvärme, balansering av elnätet  

 

Var: Norra Jylland, Danmark 
 

Hur: Mycket begränsat antal platser. Energikontor Syd arrangerar resan inom ramen för projektet Best Ace. (OBS! Mycket begränsat antal platser! Företräde ges till personer verksamma i Best Ace referensgrupp, medlemmar i Biogas Sydost, Biofuel Region och Biogas Syd). Kontakta Tommy Lindström för mer information.
 

Datum och tider: 
Avresa: morgon/förmiddag 29 november 2023 
Studiebesök 30 november-1 december 2023  
Hemkomst: Sent, 1 december 2023 

 

 

 

Beate Leggedör, som ses i bild till höger, deltog på studieresan i oktober till VÖFAB i Västerås och som var mycket nöjd efter besöket och säger: ”Jag fick bekräftelse på studiebesöket i Västerås att biogasen är den sortens bränsle som är mogen att tillämpa både som LBG/CBG inom transportsektorn".

 

 

 

Projektet Best Ace jobbar med att ta fram nationella färdplaner för biogas så att skiftet till nya marknaderna snabbt utvecklas med nya aktörer och användningsområden för biogasen. Genom interregionalt utbyte bygger vi kompetens och erfarenheter. Läs mer