Välkommen på Biogas Syds samrådsmöte den 10 september i Lund!

Den 10 september är det dags för höstens samrådsmöte i Biogas Syd. Varmt välkommen till en förmiddag med intressant program och möjlighet till nätverkandet och mingel med andra biogasentusiaster.

Varmt välkommen till en förmiddag med intressant program och möjlighet till nätverkandet och mingel med andra biogasentusiaster.

Bland annat kommer vi att få höra om läget för biogastankstankstationerna i Ystad och Tomelilla och ett nytt koncept som de har utvecklat för att ge biogasavsättningen ny skjuts –  ”Milöbilsleasing+Grön bonus”. IVL Svenska Miljöinstitutet har nyligen genomfört en studie med livscykelanalys tillsammans med en större livsmedelsproducent i Skåne för att titta på besparingsmöjligheter vid en investering i en on-site biogasanläggning. Anton Fagerström från IVL visar oss resultaten. Karl-Erik Grevendahl, KrinovaMiljö, presenterar highlights från rapporten ”Biogas i en cirkulär ekonomi”. Han redogör för förutsättningar och trender inom biogassektorn på nationell men framförallt på regional och lokal nivå. Dessutom berättar han om planer för biogastestbädd i Kristianstad. På uppdrag av Region Skåne har Jörgen Held, Renewtec, nyligen tagit fram rapporten ”Skånsk biogasutveckling och exempel på möjligheter” som vi kommer att få höra om.

Som vanligt går vi laget runt för att höra vilka frågor som är aktuella för er som deltagare och hur vi bäst kan samarbeta.

Varmt välkommen hälsar Biogas Syd! 

Information

När: 10 september, kl. 9-12 (med kaffe och mackor från 8:30 och gemensam lunch för den som vill efteråt)

Var: på Kommunförbundet Skåne, Gasverksgatan 3a, fjärde våning här

Kostnader: deltagandet är kostnadsfritt, men deltagare i nätverket har förtur.

Anmälan till samrådsmötet görs här

Vid frågor kontakta: Sabine Täuber, 072 885 4913 eller sabine.tauber@kfsk.se

 

Publicerad:

Skriv en kommentar