Nu diskuteras framtiden för Dalbys gastankställe

Det finns risk att gasmacken i Dalby läggs ner vid årsskiftet - nu formerar sig ett lokalt initiativ för att visa Kraftringen och kommunen att det finns ett stort intresse och behov att tanka biogas i Östra Lund. Du kan skriva under om du vill stötta initiativet.

I Lund har vi idag tre gastankställen som ägs och bedrivs av det kommunala energibolaget Kraftringen. De tankställena var bland de första som byggdes i Skåne och de har bidragit till att såväl kommunen som ett flertal andra skånska aktörer har kunnat ligga i framkant vad gäller omställning till en fossilfri fordonsflotta.

Men nu finns det risk att tankstationen i Dalby (östra Lund) kommer att läggas ner vid årsskifte. Det finns inte heller någon tankstation i Veberöd eller Sjöbo, så att detta kommer att drabba ett ganska stort område och många som är beroende av att tanka gas i östra Lund. Biogas Syd ser naturligtvis med oro på denna utveckling. Vi hoppas att namninsamlingen ”Rädda biogasmack i Dalby – för klimatet!” visar både Kraftringen, kommunen och politiker att det finns ett stort lokalt intresse i Dalby-macken och att alla nu hjälps åt för att hitta en lösning.

Läs mer i länkat artikel i Sydsvenskan (eller här).

Vill du stötta uppropet kan du gå in på denna länk och läsa mer samt skriva under. Gör det snart, då listan skall lämnas över till Kraftringen inom kort!

Publicerad:

Skriv en kommentar