Nederländska OrangeGas fortsätter att växa i Skåne

Förra året rapporterade vi om att OrangeGas köpte Öresundskrafts biogastankstationerna i Helsingborg och Höganäs. Nu i somras var det dags för nästa förvärv i Skåne: biogasmackarna i Tomelilla och Simrishamn, som tidigare drevs av föreningen Biogas Ystad Österlen, tillhör numera OrangeGas. Förvärven är en del i en expansiv strategi i Sverige, Nederländerna och Tyskland.

Mackarna ägs numera av ett nederländskt bolag, men enligt verksamhetschefen för Sverige, Mattias Johansson satsar man på ”lokala hubbar” kring mackarna: biogasen är producerat i Skåne, distribution av gasen kommer att skötas av lokala åkerier, precis som drift och underhåll av mackarna.

, är att erbjuda en palett av fossilfria bränslen vid sina mackar. Skulle det i framtiden visa sig att det finns ett kundbehov för exempelvis snabbladdare eller andra fossilfria alternativ så är det inte omöjligt att mackarna byggs ut. I Nederländerna bedriver företaget redan idag så kallade ”multitankstationer”.

OrangeGas kommer att jobba intensiv med marknadsutveckling kring sina gasmackar i Skåne. Man är övertygat om att det finns god potential att få upp ögonen för biogasens många fördelar hos fler, inte bara i kommunerna utan även hos företag som eftersöker gröna alternativ för lokala och regionala transporter, exempelvis hantverkare och åkerier.

Lyckat till önskar Biogas Syd och vi hoppas på gott samarbete!

Publicerad:

Skriv en kommentar