Invigning av nya gastankställen i Höör och Hörby

Denna veckan invigs två nya tankställen i Höör och Hörby – ett resultat av lyckade samarbeten mellan kommunerna och E.ON som genom Klimatklivet har fått beviljat medel att bygga tankstationer. På morgonen den 19 december invigdes det första tankstället i Höör, lämpligt beläget mitt i centrala Höör vid Hardy’s.

”Äntligen” säger Stefan Lissmark (S) som är ordförande i kommunstyrelsen som förklarar att det gick snabbt att få tankstationen på plats när det väl hände men att detta har varit ett arbete som har pågått de senaste 15 åren. Han poängterade även biogasens fördelar, att man tar tillvara på något som anses vara skräp och gör något värdefullt av det. Han berömmer även tjänstemännen Åsa Abrahamsson och Göran Axberg som har gjort ett stort arbete för att få tankstationen på plats och tackar E.ON för gott samarbete.

Fredrik Åkesson, marknadschef på E.ON förklarar styrkorna i biogasproduktion och användning, alltifrån att tillvarata en resurs, ersätta fossila drivmedel, minska lokala utsläpp samt att produktionen ger en biogödsel som kan användas i ekologisk odling och ersätta fossilt handelsgödsel.

För Höörs kommuns transportstrateg Göran Axberg är detta en bra dag på jobbet – ”Det här är ju jätteroligt!”.

Imorgon invigs tankstationen i Hörby som också är byggd av E.ON och är belägen vid Tanka i Hörby.

Publicerad:

Skriv en kommentar