Varmt välkommen att anmäla dig till vinterns digitala biogasseminarium med Biogas Syd.

Det bjuds på nyheter från BiogasSkåne- och Sverige samt en utblick till resten av Europa. Vi pratar om biogas från gödsel, miljömål i transportupphandlingar och det är även ett tillfälle att lära känna OrangeGas, en ny aktör på den svenska biogasmarknaden. Anmälningslänken hittar du i nyhetstexten!

Vi ställer inte in vinterns nätverksträff utan om och ses digitalt denna gång!

När: 04 december, kl 9:30-12
Var: digitalt, via teams
Anmälan gör du via Anmälningslänken senast den 03 december

På programmet:

Axel Lindfors, forskare vid Linköpings Universitet, presenterar ett upphandlingsverktyg för drivmedel som Linköpings Universitet har tagit fram tillsammans med BioDriv Öst. Verktyget ger möjlighet att ta in fler aspekter av hållbarhet i upphandling eller inköp utöver fossilfrihet eller klimatnytta.

LTH, med Mikael Lantz i spetsen presenterar en ny studie om biogaspotentialen från gödsel utifrån frågeställningen: är kravställning på gödsel som biogassubstrat ändamålsenligt för organisationer som vill maxa klimatnyttan i transporter?

OrangeGas är en ny aktör på svenska biogasmarknaden. Vi får lära känna företaget och höra om deras satsning på fordonsgas i Sverige, hur OrangeGas jobbar på sin hemmamarknad Nederländerna samt i Tyskland. Det är ett strålande tillfälle att höra hur utvecklingen för biogasfordon ser ut på andra marknader

Biogas Syd kompletterar med en egen omvärldsspaning för biogasutveckling i Europa. Vi berättar lite om våra planer för verksamheten för 2020 och sist, men inte minst får ni chansen att informera varandra om intressant utveckling, nya projekt och samarbetsmöjligheter.

Varmt välkommen säger Biogas Syd!

Publicerad:

Skriv en kommentar