Användning av biogas i industri växer i Skåne

Under våren har flertalet företag och industrier skrivit nya avtal som innebär ett byte av energikälla till biogas. Intresset för biogas växer därmed i denna sektor och kan innebära att fler gör ett skifte i samma riktning. Här är ett axplock av nyheter som kommit under våren:

HK Scan satsar miljoner på biogas 

Gasolen ska ersättas med biogas. Genom ett samarbete med C4 Energi kommer Scan de kommande två åren genomföra en klimatsatsning som minskar utsläppen med 83 procent.

Biogas på Skånemejeriers största mejeri i Malmö 

Skånemejeriers största mejeri i Malmö drivs numer helt och hållet av förnybar energi. Genom att gå över till biogas från naturgas minskar Skånemejerier sina utsläpp med över 5400 ton koldioxid.

– En vinst för miljön och ännu ett steg i rätt riktning att uppfylla vår höga målsättning gällande miljö och hållbarhet, säger Armina Nilsson, hållbarhetschef på Skånemejerier.

Utsläppen minskar men kaffedoften blir kvar

Sedan årsskiftet har Zoégas kafferosteri i Helsingborg minskat sina utsläpp med 90 procent – men kaffedoften ska bli kvar lovar bolaget.

Renare tvätt med biogas 

Berendsen Textil Service gör nu en satsning på klimatsmartare tvätterier. Från och med den första juli kommer de att byta ut naturgas mot biogas på ett antal tvätterier i landet. Syftet är att fasa ut och minska utsläppen av fossila bränslen.

Publicerad:

Skriv en kommentar