Dialogmöte om Biogasens möjligheter för grön utveckling i Skåne – 16 april

Biogas Syd och miljöförvaltningen i Helsingborgs stad bjuder in till ett dialogmöte om biogasens möjligheter för grön utveckling  i Skåne. Vi varvar information om biogas och biogödselns olika nyttor med inspiration från kommuner och andra regioner. Vi har en öppen dialog om hur biogaspotentialen kan lyftas i din kommun och vårt län.

Skåne är ett ledande biogaslän med mycket jordbruk och livsmedelspro­duktion. Skånska kommuner är en del av biogassystemet och vi har ett välutbyggt och växande nät med gasmackar. I Skåne finns även ledande teknikleverantörer inom biogaskedjan. Potentialen är stor för att utveckla biogassystemet och låta det bidra till ökad försörjningstrygghet, grön tillväxt och minskade växthusgasutsläpp i Skåne.

Ur programmet

Inledningsvis kommer SYSAV och E.On att ge en bild av ”kinderägget” och berätta om biogasens och biogödselns olika nyttor för samhället. Biogas Syd uppdaterar om biogasläget i Skåne. Politiker från Kalmar kommun, Uppsala kommun och Mönsterås samt Region Östergötland delar med sig av sina erfarenheter av ett strategiskt biogasarbete. LRF:s lokalgrupp i Helsingborg sätter strålkastarljuset på biogödselns betydelse för ett hållbart lantbruk. Mats Eklund, professor och föreståndare för Biogas Research Center, ger sina reflektioner över hur kommuner och regioner agerar på olika sätt för att nyttja biogasens möjligheter.

Tillsammans har vi en öppen dialog om vad som är nytt och vad som krävs för att biogasens potential blir morgondagens motor för grön utveckling!

Varmt välkommen säger

Biogas Syd

Johan Vesterlund (C), ordförande i miljönämnden Helsingborg

Jens Gille, chef för miljöstrategiska avdelningen Helsingborgs stad

 

Information: 

Målgrupp: Evenemanget vänder sig särskilt till politiker i Skåne, men alla är välkomna!

Tid: Fredag den 16 april, Kl. 9.00 – 11:00

Plats: digitalt

Anmälan: Genom länken, senast den 14 april.

Inbjudan och programmet Dialogmöte – Biogasen som motor för grön utveckling, 2021-04-16

Mer information: Sabine Täuber sabine.tauber@skaneskommuner.se eller 072-885 49 13

Program Dialogmöte biogas 16 april 2021

 

Publicerad:

Skriv en kommentar