Biogasträff nätverksträff i Helsingborg – 26 augusti! Med studiebesök på kompetenscentrum biokol på NSR.

Vad är på gång i biogas-Skåne (det är mycket!), uppdatering om styrmedel och stöd, en djupdykning på Skåne från aktuell substratstudie och inte minst: nätverk och samtal med andra biogasintressenter. Obs: vi har redan nått maxantal anmälningar och anmälningssidan är nu stängt. Vid intresse hör av dig till oss snarast.

Anmälan stängt

På grund av det stora intresset och att vi redan nått maxantal deltagare har vi behövt stänga anmälan via anmälningssidan. Är du intresserad hör av dig till sabine.tauber@skaneskommuner.se eller 072-885 49 13 så får du en plats i fall någon lämnat återbud.

 

Nätverksträff: Fredag 26 augusti, Kl. 9.30 – 12.10 med frukostmingel från 9:00

Biogas Syd bjuder på lunch, efteråt…

Studiebesök biokol på NSRs Kompetenscentrum för biokol och biokolanläggningen. Ungefär 13:00 – 15:00

Plats: Helsingborg, Kompetenscentrum för Biokol på NSRs anläggning i Filborna, Välavägen 198, 254 68 Helsingborg.

Kostnadsfritt men meddela snarast vid förhinder

Mer information: sabine.tauber@skaneskommuner.se eller 072-885 49 13

 

Programmet

Vi startar upp dagen med att RISE presenterar resultat och slutsatser från en substratstudie för Skåne, Halland och Västra Götaland som släpptes i april. På träffen får vi en djupdykning på biogaspotential i Skåne och resultat på kommunnivå.

Björn Fredriksson-Möller från St1 biogas sitter även i Energigas Sveriges styrmedelsgrupp och ger han oss en uppdatering om läget och relevant utveckling kring styrmedel och stöd för biogas.

Kraftringen berättar om ett nystartat initiativ att undersöka förutsättningar och möjligheter till biogasproduktion baserat på betblast och andra lantbruksrester i Lund och grannkommunerna. Flera aktörer ligger bakom initiativet, framförallt Lunds kommun som vill bli klimatneutral 2030 och Partnerskapet Alnarp (SLU).

IdeonOpen undersöker på uppdrag från UNIPER utvecklingsmöjligheter för grön energi i Barsebäck. Det arbete ska vi få höra om och diskutera vilken roll biogas kan spela i sammanhanget.

Gasum uppdaterar om biogasprojekten i Sjöbo och Hörby. Där ska byggas anläggningar för att producera 120 GWh flytande biogas vardera med gödsel som huvudsubstrat.

På mötet lär vi känna Nature Energy som är ett ganska ungt danskt företag som har stora ambitioner att producera biogas – även i Sverige.

Verktyg för resursplanering av biomassor. Matilda Gradin, Energikontoret Skåne och Andreas Dyreborg, Roskilde Universitet. Projektet GREATER Bio

I vanlig order finns det tid att nätverka och diskutera. Efter en gemensam lunch bjuder NSR in till studiebesök på sitt nya kompetenscentrum för biokol.

Varmt välkommen och en härlig sommar hälsar  Biogas Syd

 

Publicerad:

Skriv en kommentar